Roep om Rechtvaardigheid

Naar aanleiding van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN. heeft in het Hof van Busleyden de tentoonstelling “Roep om Rechtvaardigheid” plaats van 23 maart tot 24 juni . Met als thema Kunst en Rechtspraak in de Bourgondische Nederlanden is het tegelijkertijd het sluitstuk van het stadsfestival én de openingstentoonstelling voor het museum, dat eind juni zijn deuren terug zal openen.

Info: https://muse.mechelen.be/roep-om-rechtvaardigheid

HvB: 015/29.40.30
 

Speeldag in 't groen

Er valt weer heel wat te beleven op de jaarlijkse speeldag op zondag 27 mei . Van 11 tot 17u staat heel de binnenstad in het teken van natuur en avontuur.
Info: www.mechelenkinderstad.be
 

It's all Schumann

Het Mechels Kamerorkest brengt op zondag 27 mei om 15 u. o.l.v. gastdirigent Tom Deneckere een integraal Schumannconcert in de Sint-Pieter en Paulkerk. Samen met pianiste Sylvia Thereza brengen zij Schumanns pianoconcerto en diens lentesymfonie.

Info. www.mechelskamerorkest.be
 

Lenteconcert

Het Mechels Harmonie Orkest onder leiding van Erwin Pallemans brengt op zondag 27 mei om 14.30 u. in het Cultuurcentrum haar jaarlijks lenteconcert.

Info: www.mechelsharmonieorkest.be
 

Kunstvestdagen

Tijdens de weekends van 26 en 27 mei - 2 en 3 juni worden tussen 14 en 18 u. gewone huizen weer omgetoverd tot schouwtonelen, waar de bezoeker in alle rust een verscheidenheid van creatief talent kan bewonderen. 

Info: www.kunstvestdagen.be
 

Beiaardconcerten

Op maandag 4 juni heeft het openingsconcert plaats van de maandagavondconcerten op de beiaard van de Sint-Romboutstoren. T.e.m. 10 september kan men elke maandagavond op het Cultuurplein terecht voor een concert om 20.30 u. met telkenmale een andere gastbeiaardier.

Info: www.torenenbeiaard.be

 

Maatjesfeest

Het ‘Maatjesfeest' is ondertussen een vaste waarde geworden op de activiteitenkalender in juni en gaat dit jaar door op woensdag 13 juni vanaf 15 u. op de Grote Markt.

Info: www.uitinmechelen.be

 

The Victorian Gardenfair 1898

Waan je op zondag 17 juni terug in de tijd van de Fin de Siècle in de rozentuin van het provinciaal domein Vrijbroekpark tijdens de jaarlijkse ‘Rozenfeesten'

Info: www.uitinmechelen.be www.provincieantwerpen.be

 

Rommelmarkt Pennepoel

Ook dit jaar organiseert wijk Pennepoel haar jaarlijks buurtfeest met rommelmarkt, kinderanimatie, muziek, eten en drinken. Dit op zondag 17 juni vanaf 9 u. in de Gasthuisveldstraat en omliggende straten.

Info: www.facebook.com/Buurtcomit%C3%A9-Pennepoel-232908776726844

 

Sommerfest

Gezellige Schrammelmuziek uit Wenen en omgeving wordt op zondag 17 juni gebracht door de Oberösterreichisches Concert-Schrammeln tijdens het Sommerfest van de Oostenrijkvereniging Servus in de tuin van het Sint-Pieterscentrum.

Info: http://users.telenet.be/servus

 

Ottertrotterfestival

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni wordt de Zomer is van Mechelen afgetrapt met het  wereldfestival Ottertrotter, dat dit jaar over twee dagen gespreidis   in het Mechelse Tivolipark. Met hartverwarmende, multiculturele muziek uit alle windstreken kom je zonder twijfel ogen, oren en benen tekort.

Info: www.dezomerisvanmechelen.be

 

Twee straten rommelmarkt

Voor de achtste maal heeft op zondag 24 juni een rommelmarkt plaats op de parking van de Aldi aan de Leuvensesteenweg.

Info: www.uitinmechelen.be

 

Zomerkermis

Van woendag 27 juni tot dinsdag 10 juli heeft op de Grote Markt de jaarlijkse zomerkermis plaats.

Info: www.mechelen.be/kermissen

 

Parkpop

Van 28 juni t.e.m. 16 augustus Kan men elke donderdagavond in de Kruidtuin genieten van verschillende muziekgenres.

Info: www.dezomerisvanmechelen.be

 

Parkendag

Op zondag 1 juli worden de Mechelse parken en tuinen in de kijker gezet met tal van activiteiten. Ook in de parken in onze buurt valt er heel wat te beleven.

Info: www.mechelen.be/parkendag

 

Zomershoppen

Voor de zomersolden kan je bij de Mechelse handelaars terecht op de koopzondag 1 juli.

Info: www.shoppenin.mechelen.be
 

Mechelen zingt

Zing en dans mee op woendag 11 juli op een geweldige meezingavond met als opwarmer Lien & Bart en Wim Leys en zijn band. 

Info: www.dezomerisvanmechelen.be
 

 

 

Dit en meer activiteiten vindt men op www.uitinmechelen.be